Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2008.20140

225

Wegańskie leczo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zrobiłam wczoraj posiłek składający się z samych sezonowych warzyw: cukinii, ogórków (które się jednak już powoli kończą), pomidorów. Polecam, nie tylko dla wegan, ale też jako odskocznię od mięsiw wszelkiego rodzaju:-).

  • 40 dag kabaczka
  • 30 dag ogórków gruntowych
  • 40 dag pomidorów
  • 1 duża, czerwona cebula
  • 1 papryka, w ulubionym kolorze
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, mielony kminek, curry, kurkuma, słodka papryka

 

Wszystkie warzywa pokroiłam w dość dużą kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzuć najpierw cebulę, chwilę ją podsmaż. Później dodaj ogórki, cukinię i paprykę. Posól. Smaż na małym ogniu ok. 10 minut, na koniec dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj pozostałe przyprawy. Ja dodałam ok. 1/2 łyżeczki papryki, po 1/3 łyżeczki curry, kminku oraz gałki. Pozostałe przyprawy do smaku.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: