Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2712.20140

425

Wegańska zupa z fasolą mung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po świątecznym ucztowaniu warto pomyśleć o czymś lżejszym do jedzenia. Proponuję świetną, lekka zupę warzywną z takimi przyprawami, jak gałka muszkatołowa czy kminek. Jak działają na nas te przyprawy? Są zbawienne, jeżeli chodzi o trawienie. Polecam:-).

  • 200 g fasoli mung
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 małego selera
  • 2 ziemniaki
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, mielony kminek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, ostra papryka

Fasola mung ma tę zaletę, że nie trzeba jej wcześniej namaczać. Wypłukaj ją tylko, wsyp do garnka, zalej wodą, dorzuć kilka ziarenek ziela angielskiego oraz kilka liści laurowych i gotuj ok. 5 minut. Pozostałe warzywa posiekaj w drobną kostkę i dorzuć do garnka. Posól. Zupa nie wymaga żadnej dodatkowej pracy, po 20 minutach gotowania na średnim ogniu powinna już być gotowa. Przypraw do smaku pozostałymi przyprawami.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: