Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urz鉅zeniu. Pozostaj鉍 na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuj czytaj wi璚ej

3009.20170

210

Tagliata wo這wa z rukol, pomidorkami i brzoskwini

Na ziarenkach pieprzu moglicie ju znale dania z kuchni w這skiej. Dzisiaj tagliata wo這wa z rukol, pomidorkami koktajlowymi i brzoskwini, a wszystko polane sosem na bazie octu balsamicznego. Prawda, 瞠 wygl鉅a smakowicie?:-)

 

  • 250 g pol璠wicy wo這wej
  • 70 g pomidorków koktajlowych (mog by i czerwone i ó速e)                 
  • ½ opakowania rukoli
  • ½ brzoskwini lub nektarynki
  • olej do sma瞠nia
  • oliwa z oliwek
  • 造磬a soku z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, suszony rozmaryn

Sos:

  • 2 造磬i oliwy z oliwek
  • 造磬a octu balsamicznego
  • 造瞠czka p造nnego miodu
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Przygotuj marynat do mi瘰a: po章cz troch oliwy z sokiem z cytryny, rozmarynem oraz sol i pieprzem. Wymieszaj i natrzyj dok豉dnie mi瘰o z ka盥ej strony. Wstaw mi瘰o do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie usma wo這win na oleju, po 3 minuty z ka盥ej strony lub d逝瞠j, je瞠li lubisz wo這win bardziej wysma穎n. Wyó mi瘰o na talerz, daj mu "odpocz寞", po czym pokrój na plastry w poprzek wókien.

W mi璠zyczasie wyó na du篡 talerz rukol, przekrojone na pó pomidorki oraz pokrojon na mniejsze czci brzoskwini. Przygotuj sos. Uó pokrojone mi瘰o na rukoli, polej sosem. Podawaj od razu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdj耩
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
tre

Prosz narysowa poni窺zy kszta速 zaczynaj鉍 od kropki, nie przerywaj鉍 rysowania:

Ta przegl鉅arka nie obs逝guje nowoczesnych technologii.

zmie rysunek
Archiwum
do g鏎y
grupa MTMdesign: