Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0804.20140

210

Szybkie minestrone

Dzisiaj przepis na szybką zupę, która nie wymaga specjalnego zaangażowania, a świetnie rozgrzewa i jest bardzo sycąca.

 

  • 1 puszka białej fasoli w puszce
  • ½ puszki pomidorów
  • ¾ lub 1 szklanka drobnego makaronu (ja miałam akurat rurki i później je pokroiłam)
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 12-18%
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cm startego imbiru (opcjonalnie)
  • kilka liści bazylii
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Wlej do garnka 2-3 szklanki wody, posól. Później wrzuć pomidory i makaron. Gotuj to na małym ogniu, aż makaron będzie miękki. Dolej wody, jeżeli chcesz uzyskać rzadszą zupę, makaron i tak jeszcze zwiększy swoją objętość. Dodaj odcedzoną fasolę i resztę, czyli śmietanę, koncentrat, imbir, cukier do smaku. Przypraw całość i pogotuj na małym ogniu jeszcze jakieś 10-15 minut. Na koniec dorzuć podartą w dłoniach bazylię, zamieszaj i zupa gotowa:-).

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: