Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2812.20150

215

Syrop miodowo-imbirowy

Syrop przygotowuje się bardzo szybko. Połączenie imbirowo-cytrynowo-miodowe uodparnia, zabija zarazki, ale przy okazji bardzo dobrze smakuje:-).

  • 4-5 cm kawalek imbiru
  • 3/4 szkl. miodu
  • 1/2 cytryny
  • 2,5 szklanki wody

Zetrzyj imbir na tarce, na grubych oczkach. Wlej wodę do garnka, wrzuć starty imbir i gotuj całość przez 20 minut. Przecedź. Odstaw, aby płyn nieco ostygł, po czym dodaj miód oraz sok z cytryny. Dobrze wszystko wymieszaj. Syrop trzymaj koniecznie w lodówce. Pij go łyżką trzy razy dziennie lub dolewaj sporo do herbaty:-). Syrop jest idealny na okres jesienno-zimowy.

Smacznego i na zdrowie:-)

*Przepis pochodzi ze strony: http://www.martolowe.blogspot.com/. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: