Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1003.20180

215

Stek z tuńczyka na warzywnym spaghetti

Taki obiad przygotujecie naprawdę szybko. Tuńczyk składa się z mięsa o wysokiej zawartości białka, a także niskiej kaloryczności. Rybę przygotowałam z warzywnym spaghetti, składającym się z marchewki i cukinii.

  • 200 g tuńczyka (dwa kawałki)
  • duża marchew
  • mała cukinia
  • oliwa z oliwek
  • szczypiorek lub pietruszka do posypania
  • przyprawy: kurkuma, sól, pieprz cytrynowy, biały pieprz

Umytą rybę przypraw pieprzem i solą, polej oliwą z oliwek z każdej strony. Odstaw na 30 minut.

W międzyczasie zrób spaghetti: obierz marchew, umyj cukinię. Obieraczką do warzyw zrób wzdłuż bardzo cienkie plastry, a później pokrój drobniej na "makaron". Sparz warzywa przez 30 sekund: zalej gorącą wodą, po czym odlej po upływie tego czasu. Przypraw warzywa do smaku kurkumą, solą i białym pieprzem. Dolej również odrobinę oliwy, wymieszaj dokładnie.

Usmaż stek z tuńczyka, po 4-5 minut z każdej strony. Rybę podawaj z gorącym spaghetti, polej oliwą z patelni, posyp posiekaną zieleniną.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: