Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2312.20150

410

Śledź pod pierzynką

Śledź "pod pierzynką", czyli płaty śledziowe przykryte mieszanką śmietany, jogurtu, jabłek oraz cebuli. Czy ta potrawa gości również na Waszym stole?;-)

  • 4 płaty śledziowe
  • 1 duże jabłko
  • 1/2 cebuli
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawy: świeżo zmielony pieprz, suszony koperek lub pietruszka

Płaty wymocz w zimnej wodzie, do momentu, aż nie będą takie słone. Pokrój je w szersze paski. Połącz w misce jogurt, śmietanę. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekaj i dodaj wszystko do śmietany. Wymieszaj, przypraw pieprzem, dolej sok z cytryny i koperek lub pietruszkę. Układaj warstwy w misce: śledzie, na to sos i tak do końca. Sałatka musi się przegryźć w lodówce kilka godzin, choć najlepiej jest zostawić w lodówce na całą noc.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: