Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1503.20140

420

Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko, ale najlepiej wsadzić ją do lodówki na ok. 2 godziny przed podaniem. Połączenie tuńczyka, ananasa i kukurydzy daje świetny efekt i na pewno zadowoli każdego, kto lubi różne smaki na talerzu.

 

  • ½ puszki kukurydzy                                                                
  • 20 g rodzynek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • puszka ananasa (zostaw 3 łyżki soku)
  • 2 łyżki majonezu light (najlepiej Winiary)
  • ¾ puszki kukurydzy
  • przyprawy: sól, pieprz

Zalej rodzynki  gorącą wodą, niech trochę zmiękną. Odcedź kukurydzę na durszlaku, a z tuńczyka odlej wodę. Wsyp do dużej miski tuńczyka, kukurydzę. Ananasa pokrój na mniejsze kawałki i dodaj również do miski. Na koniec dorzuć wymoczone rodzynki, sok z ananasów oraz majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: