Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0309.20170

215

Sałata z glazurowanym kurczakiem

Produkty z firmy Octim towarzyszą mi już od jakiegoś czasu. Dzisiaj przygotowałam sałatę z kurczakiem, którego marynowałam w glazurze o smaku czarnej porzeczki. Efekt: bardzo ciekawy smak i kolor:-). Do sałaty dodałam również pomidorki koktajlowe, fetę, winogrono, a wszystko zalałam sosem na bazie octu słodowego. Smaki doskonale się uzupełniały. 

Sałata:

  • główka sałaty masłowej
  • 50 g sera feta
  • 400 g fileta z kurczaka
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g białego winogrona bez pestek
  • łyżka glazury balsamicznej Octim (u mnie smak czarnej porzeczki, ale polecam też o smaku figi)
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz

Sos:

  • łyżka octu słodowego Octim
  • łyżeczka płynnego miodu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • przyprawy: sól, pieprz

Zamarynuj kurczaka w glazurze balsamicznej, przypraw i odstaw na godzinę. Po tym czasie usmaż kurczaka na oleju, odłóż do przestygnięcia, po czym pokrój w plastry.

Sałatę pokrój w paski, wrzuć do miski. Pomidorki koktajlowe i winogrono przekrój na pół, dodaj do sałaty. Fetę pokrój w kostkę. Do słoika wlej składniki na sos, przypraw i wymieszaj do uzyskania gładkiego sosu. Ułóż kurczaka na sałacie, polej całość sosem. Podawaj od razu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: