Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2412.20140

540

Ryba po grecku

Czy Wy też przygotowujecie na wigilijny stół rybę po grecku? My ją bardzo lubimy, poniżej przepis, który można modyfikować w zależności od własnego upodobania:-).

  • 80 dag fileta z dorsza
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • suszona pietruszka
  • ząbek czosnku
  • mąka do oprószenia ryby
  • olej do smażenia ryby
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka

 

Pokrój rybę na mniejsze kawałki, przypraw, oprósz mąką z obu stron i usmaż. Posiekaj cebulę oraz czosnek, a marchew pokrój w cienkie talarki. Wszystkie warzywa podduś na maśle, aż zrobią się miękkie. Na koniec je przypraw i dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat. Układaj warstowo w misce: kawałki ryby, pomidorowy farsz i tak do końca. Wsadź do lodówki na min. 2 h.

Smacznego na ten świąteczny czas!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: