Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2110.20130

430

Roladki naleśnikowe z łososiem

Roladki świetnie nadają się na każdą imprezę, przyjęcie, ponieważ podaje się je na zimno. Z czym je połączyć? Z ketchupem lub sosem czosnkowym, albo zjeść bez żadnego dodatku:-).

10-12 roladek

  • 200 g mąki pszennej
  • ½  szkl. mleka
  • szkl. wody
  • 1 jajko
  • garść listków roszponki
  • 150 g wędzonego łososia
  • 10 g sera pleśniowego
  • 1 opakowanie serka Philadelphia
  • olej lub masło do smażenia
  • sos czosnkowy (patrz: tartaletki na pikantnie) lub ketchup jako dodatek
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka w proszku

Z mąki, jajka, wody i mleka przygotuj ciasto na naleśniki. Ja zawsze przyprawiam ciasto naleśnikowe, więc proponuję i Wam dodać trochę pieprzu, soli i ostrej papryki. Wyrazisty smak jest najważniejszy:-) . Usmaż cienkie naleśniki. Rozkładaj je później na dużym talerzu, smaruj serkiem , układaj łososia oraz listki roszponki. Wszystko to posyp startym serem pleśniowym i odrobiną [(lub więcej, jak wolisz bardziej pikantne;-)] papryki i zawijaj naleśniki w roladę, po czym pokrój ją na mniejsze kawałki. Można podawać od razu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: