Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2805.20160

315

Placki z białej fasoli

Placuszki z białej fasoli można jeść same, albo z dodatkami różnych sałat czy sosów. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • 1 i 1/2 szkl. białej fasoli typu "Jaś"
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku                                                                              
  • 2 jajka
  • 3-4 gałązki świeżego tymianku
  • olej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, czerwona słodka papryka

Namocz fasolę w zimnej wodzie, najlepiej na całą noc. Ugotuj do miękkości fasolę w lekko osolonej wodzie. Przełóż do miski. Cebulę posiekaj w drobne piórka, po czym usmaż ją na dwóch łyżkach oleju. Przełóż cebulę do miski, dodaj przyprawy, jajka, oliwę oraz przepuszczony przez praskę czosnek. Na koniec dodaj posiekany tymianek, wymieszaj, odstaw na 15 minut. Niech składniki się dobrze wymieszają. Ciasto będzie miało konsystencję ciasta na pancake lub na inne placki naleśnikowe.

Piecz placuszki na oleju, na złoty kolor.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: