Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1408.20150

425

Placki cukiniowe z fetą

Obiecałam ostatnio kolejne przepisy z cukinią w roli głównej:-). Dzisiaj placki z dodatkiem sera feta.

  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 2 jajka
  • 30 g fety
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • suszona pietruszka
  • przyprawy: sól, pieprz

+ papier śniadaniowy do odsączania nadmiaru tłuszczu

Umytą i obraną cukinię zetrzyj na grubych oczkach. Odstaw na 10-15 minut, niech cukinia puści nadmiar wody. Po upływie tego czasu wyciśnij cukinię, ale pozostaw trochę soku. Dodaj mąkę, jajka oraz przyprawy. Uważaj na sól, ponieważ feta jest już słona. Dodaj trochę suszonej pietruszki. Dodaj pokruszoną fetę, spróbuj, czy odpowiada Ci słoność masy. Smaż placki na złoty kolor z obu stron. Odsączaj je na papierze.

Smacznego:-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: