Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0604.20140

215

Omlet z groszkiem i pieczarkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W kolejnej odsłonie cyklu „jajka na wiele sposobów” proponuję omlet z groszkiem i pieczarkami. Na śniadanie, na lunch, na obiad jako drugie danie, bądź na kolację: jak kto lubi:-).

 

  • 1 łyżka masła
  • ¾ szklanki ugotowanego groszku
  • 5 dag pieczarek
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Przygotuj patelnię, dodaj masło i podduś na nim groszek. Posól do smaku. Pieczarki pokrój w plastry, wrzuć na patelnię, podduś przez chwilę. Jajka rozbełtaj i przypraw. Wlej na patelnię i zmniejsz ogień, niech się  powoli zetną. Na koniec dodaj część posiekanego szczypiorku, złóż omlet na pół. Pozostałym szczypiorkiem posyp omlet na talerzu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: