Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0204.20170

225

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Z pewnością znacie to pyszne połączenie: szpinak i ser. Bardzo lubię ten bezmięsny farsz, przyrządzam z nim zarówno pierogi, jak i naleśniki. Wam również go polecam:-)

 

Naleśniki:

  • 160 g mąki żytniej
  • 50 g pszennej
  • 1 jajko
  • ½ szkl mleka
  • suszona pietruszka lub koperek
  • przyprawy: sól, pieprz

Farsz:

  • 60 g białego sera
  • 150 g szpinaku
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz

Wymieszaj w garnku wszystkie składniki na naleśniki. W razie potrzeby dolej wodę. Przypraw i odstaw.

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Podsmaż na oleju, po czym dodaj szpinak. Pozostaw farsz na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Przełóż farsz do miski i dodaj ser. Wymieszaj całość, aby nie było większych grudek. Przypraw do smaku.

Usmaż naleśniki, nałóż farsz, zwiń w rulon. Podawaj gorące z jogurtem naturalnym.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: