Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0606.20140

310

Mizuna z winogronem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mizunę posadziliśmy w tym roku w szklarni i wyrosła naprawdę pięknie. Nie jest zbyt wymagająca w uprawie. Trzeba ją po prostu dużo podlewać.
W smaku i wyglądzie jest podobna do rukoli, choć jest mniej wyrazista w smaku. Nie ma też takiego intensywnego zapachu. Wygląda jak sałata, ale pochodzi z rodziny kapustnych.

Zachęcam do odwiedzenia strony: http://www.ekoparapet.pl/2012/07/rzadkie-rosliny-mizuna.html.

 

  • 300 g mizuny
  • 5-6 winogron
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Umyj mizunę, osusz, wrzuć do miski. W oddzielnej miseczce wymieszaj oliwę z octem, przypraw
i wymieszaj. Winogrono przekrój na pół, usuń pestki i wrzuć do miski. Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni i dodaj do miski. Wymieszaj wszystko i prosta sałata gotowa:-).

 

Smacznego!

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: