Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1605.20190

420

Makaron z białymi szparagami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szukacie przepisu na szybki obiad z makaronem? Oto on;-): makaron wstążki, białe szparagi, śmietana i groszek.

  • 500 g białych szparagów
  • 300 g makaronu, np. wstążki
  • dwie łyżki śmietany 30%
  • natka pietruszki
  • łyżka parmezanu
  • 3 łyżki zielonego groszku z puszki
  • przyprawy: sól, pieprz

Odłam końcówki szparagów i obierz je ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki, ok. 2 cm, i ugotuj w posolonej wodzie. Ugotuj również makaron w posolonej wodzie, aby był al dente. Do makaronu wrzuć ugotowane szparagi, dodaj śmietanę, parmezan oraz groszek. Przypraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

Podawaj z posiekaną pietruszką.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: