Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0407.20140

325

Krem z kalarepy z dodatkiem pleśniowego sera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Słodycz kalarepy znakomicie uzupełnia się z ostrym i słonym serem pleśniowym. Poza tym przepisem możecie jeszcze znaleźć na blogu inne z kalarepą w roli głównej:

 

  • 2 duże kalarepy                                                                                             
  • 2 ziemniaki
  • ½ pora
  • 2 łyżki masła
  • 100 g dowolnego ostrego sera pleśniowego (użyłam sera Bergader)
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • łyżka posiekanej kolendry
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Pokrój w kostkę kalarepę i ziemniaki. Kostka nie musi być zbyt drobna, to i tak zostanie zmiksowane. Przygotuj garnek, w którym będziesz gotować krem. Rozpuść masło, wrzuć kalarepę i ziemniaku, podsmaż na średnim ogniu. Posiekaj por i dorzuć do garnka, smaż całość przez 10 minut. Dolej litr wody i gotuj tak długo, aż warzywa zmiękną. Później zmiksuj wszystko na krem, dodaj przyprawy oraz śmietanę.

Podawaj z pokruszonym serem oraz kolendrą.

Smacznego:-)

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: