Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2703.20170

210

Krem z groszku z mozzarellą

Szybki w przygotowaniu krem cieszy oko, a przede wszystkim podniebienie:-) Wszystko za sprawą zielonego koloru oraz delikatnego połączenia groszku z serem mozzarella, który rozpuszczając się tworzy gęstą, pyszną zawiesinę:-).

  • 400 g mrożonego groszku
  • 1 i 1/2 bulionu warzywnego         
  • 150 g sera mozzarella
  • przyprawy: sól, pieprz

Wlej bulion do garnka, wsyp groszek i ugotuj go do miękkości. Przełóż wywar do miksera, po czym dodaj ser i zmiksuj całość. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Tego kremu nie trzeba z niczym podawać, ale jeżeli macie ochotę, to mogą być to grzanki, groszek ptysiowy, chipsy z warzyw, etc.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: