Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1307.20150

65

Kompot czereśniowo-jabłkowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepszy na letnie dni jest schłodzony kompot, najlepiej z sezonowych owoców. Dzisiaj: czereśniowo-jabłkowy:-).

  • 1/2 kg dojrzałych czereśni
  • 3 duże jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie)
  • 2 łyżki cukru

Umyte czereśnie wrzuć do garnka. Nie obieraj jabłek, tylko pokrój je na mniejsze kawałki i dorzuć do garnka. Wlej ok. 2 l wody i gotuj całość na średnim ogniu, aż owoce będą się rozpadać, czyli ok. 40 minut. Wyjmij połowę owoców, posłódź, dodaj sok z cytryny. Odstaw do schłodzenia, włóż do lodówki i pyszny napój gotowy:-).

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: