Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0205.20160

15

Kanapka z pieczenią

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak, jak pisałam wcześniej, pieczeń rzymska doskonale nadaje się również na pyszną kanapkę. Dobrałam do niej moje ulubione dodatki: awokado, pomidory, sałatę lodową, a całość polałam sosem miodowo-musztardowym. Pycha;-).

  • 1/2 awokado
  • dwa liście sałaty lodowej
  • 1 pomidor
  • 2 grubsze plastry pieczeni
  • kiełki lub rzeżucha

Sos:

  • 2 łyżki ulubionej musztardy (ja miałam ostrą, rosyjską)
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

+ jedna ulubiona bułka lub dwie grube kromki pieczywa

Pokrój pomidora w grube plastry. Najpierw posmaruj awokado dół kanapki, na to połóż pieczeń, a dalej sałatę i pomidory. Składniki na sos wymieszaj w misce, polej kanapkę, a na koniec dodaj kiełki lub rzeżuchę. Pyszna kanapka gotowa:-).

Smacznego!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: