Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1101.20140

225

Jajka z awokado

Dzisiaj proponuję wersję niskokaloryczną, z odtłuszczonym jogurtem i bez majonezu.

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo                                             
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżeczki soki z limonki
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 0%
  • rzeżucha lub posiekany szczypiorek
  • przyprawy: pieprz, sól

 

Wykonanie:  umyj i przetnij awokado na pół. Zrób nożem w każdej połówce kratkę i wywiń awokado na drugą stronę. Teraz wystarczy odkroić utworzoną kratkę do miski. Dodaj jogurt i sok z limonki, zmiksuj całość. Przypraw solą i pieprzem. Jajka przekrój na pół, przypraw solą i pieprzem i dodawaj na każdą połówkę łyżkę lub więcej nadzienia.

Smacznego!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: