Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1604.20140

520

Jajka faszerowane sardynkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napiszę krótko: farsz jest pyszny, więc koniecznie wypróbujcie na Wielkanoc:-).

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztadry
  • mała puszka sardynek w oleju (120g)
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • oliwa z oliwek (opcjonalnie)
  • przyprawy: sól, pieprz

Jajka przekrój na pół, wyciągnij żółtka i przełóż je do miski. Rozgnieć je, dodaj musztardę, majonez, sardynki bez oleju oraz szczypiorek i przyprawy. Jeżeli uważasz, że masa jest za sucha, to dodaj trochę oliwy z oliwek. Przełóż farsz do jajek i podawaj.

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: