Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0404.20150

215

Jajka faszerowane marchewką i chrzanem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To co było pierwsze? Jajko czy kura?;-) Dzisiaj usłyszałam w programie telewizyjnym, że jednak jajko, bo te znosiły już dinozaury, a kura pojawiła się znacznie, znacznie później. Zgadzacie się z tą wersją?:-) Jedno jest pewne-na wielkanocnym stole królują jajka w każdej postaci: na miękko, na twardo, w sałatce, w garalecie. Można tu wymieniać bez końca. Ja przygotowałam wiosenną wersję, z marchewką, chrzanem i rzeżuchą:-).

  • 4 duże jaja z wolnego wybiegu
  • 1 mała marchewka
  • 1 łyżka majonezu Winiary lub Hellmann's                                                     
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka rzeżuchy
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz, szczypta ostrej papryki

Ugotuj jajka na twardo, przestudź, przekrój ostrożnie na pół, wyciągnij żółtka. Wymieszaj w misce majonez i chrzan, dodaj żółtka oraz startą na małych oczkach marchewkę. Przypraw do smaku, dodaj posiekany szczypiorek, wymieszaj. Nałóż farsz na wydrążone połówki jajek, posyp rzeżuchą i kolejna potrawa na stół wielkanocny gotowa:-).

 

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: