Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1304.20140

440

Jabłka zapiekane pod kruszonką

W tym deserze jabłka występują w roli głównej. Deser jest dość słodki  i chrupiący dzięki kruszonce.

 

  • 7 jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka rodzynek
  • 4 łyżki cukru
  • 100 g masła
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki

+4 naczynia do zapiekania

Jabłka obierz i pokrój w cienkie plastry, wypełnij nimi naczynia. Później posyp całość odrobiną cukru i łyżeczką cynamonu i wymieszaj. Dodaj rodzynki do każdego naczynia oraz po pół łyżki dżemu.
Z masła, mąki i pozostałego cukru zrób kruszonkę i podziel ją równo na wszystkie naczynia. Zapiekaj całość przez 25-30 min. w temp. 180°C.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: