Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2105.20140

220

Grzanki ze szparagami i truskawkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Połączenie truskawek ze szparagami? Czemu nie?:-). Te wiosenne, chrupiące grzanki polecam na śniadanie. I na przekąskę. I na kolację również:-).

 

  • 1 mała bagietka
  • 3-4 truskawki
  • 60 g sera mozarella (1/2 kulki)
  • 3-4 zielone szparagi
  • 1 łyżka masła
  • kilka liści mizuny, rukoli lub roszponki
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotuj szparagi, odłam końcówki i jeżeli szparagi są większe i starsze, to oskrob również końcówki warzyw. Podduś je na maśle z odrobiną soli. Pokrój bagietkę poziomo na małe grzanki. Na każdą połóż plaster sera, plasterek truskawki i 2-3 pokrojone szparagi. Dodaj pieprzu do smaku. Zapiekaj przez 10-15 minut w 200°C. Po wyciągnięciu udekoruj listkami sałaty.

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: