Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0510.20140

110

Grzanki z pastą z sardynek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aksamitne, płynne żółtko, a w nim zatopiona chrupiąca grzanka z pastą maślano-sardynkową…czy można sobie wyobrazić lepszy początek jesiennego, słonecznego poranka? Nie sądzę;-).

  • puszka sardynek w oleju
  • 1 łyżka posiekanego koperku lub szczypiorku
  • 1 łyżeczka miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 2 kromki ulubionego pieczywa
  • przyprawy: pieprz

Ugotuj jajko na miękko, umieść je na podstawce i zetnij ostrym nożem górę. Sardynki umieść w moździerzu i utrzyj je na masę, dodaj masło i pieprz, wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Chleb zrumień na patelni na odrobinie oleju z puszki po sardynkach. Jeszcze gorące grzanki posmaruj pastą, potnij je na mniejsze kawałki. Pyszne śniadanie już gotowe. Najlepiej jest zamaczać grzanki w płynnym żółtku...;-).

Smacznego:-)

 

Pomysł na to śniadanie zaczerpnęłam z programu „Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: