Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3004.20190

225

Frytki z warzyw

Lubicie pieczone warzywa? Ja bardzo, a zwłaszcza takie wymieszane. Dzisiaj propozycja „frytek warzywnych”. Tak naprawdę są dobre na każdą porę dnia:-).

  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • cebula
  • duża pietruszka
  • batat
  • 2 ząbki czosnku
  • cukinia
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, ostra papryka, kurkuma, wędzona, słodka papryka, oregano

 

Cukinię pokrój na najgrubsze kawałki, a czosnek i cebulę na plasterki. Pozostałe warzywa pokrój jak na frytki, tylko nieco grubsze. Wymieszaj wszystkie warzywa z przyprawami oraz oliwą. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Warzywa będą się piekły ok. 50 minut. W międzyczasie przemieszaj je ze dwa razy.

Upieczone warzywa można podawać z ulubionymi sosami, ale nam najbardziej smakują bez żadnych dodatków:-).

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry