Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2402.20180

430

Filety z kurczaka z kaszą bulgur i warzywami

Niskokaloryczny, smaczny i bardzo zdrowy obiad. Filety z kurczaka trzymałam przez całą noc w marynacie, a do tego ugotowałam kaszę bulgur z warzywami. Dużo błonnika oraz fosforu i potasu. Więcej informacji o kaszy znajdziecie tutaj.

 

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 3 woreczki kaszy bulgur
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 200 g mieszanki: marchewka z groszkiem
  • 100 g mrożonej, zielonej fasolki
  • świeży rozmaryn
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy
  • przyprawy: sól, słodka, wędzona papryka, świeżo zmielony pieprz, curry, suszona pietruszka

+ foliowy rękaw do pieczenia

Mięso umyj, przekrój wzdłuż na pół. W misce wymieszaj oliwę z oliwek z solą, łyżką sosu sojowego, curry, rozmarynem, pieprzem i wędzoną papryką. Nasmaruj bardzo dokładnie mięso marynatą, przykryj i włóż na noc do lodówki.

Ugotuj kaszę w posolonej wodzie. Przełóż na dużą patelnię, dodaj warzywa i oliwę z oliwek. Przypraw do smaku, pod koniec posyp pietruszką.

Mięso wraz z marynatą przełóż do rękawa, dodaj pokroją na cząstki cebulę oraz przekrojone na pół ząbki czosnku. Dolej jeszcze trochę oliwy. Piecz mięso w 160 st. przez 35-40 minut.

Upieczone mięso podawaj z gorącą kaszą z warzywami.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: