Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1104.20140

410

Faszerowane jajka na ciepło

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oprócz jajek faszerowanych i podawanych na zimno, proponuję na świąteczne śniadanie również takie, które trzeba krótko obsmażyć na maśle i podawać ciepłe. Przygotowuje się je naprawdę szybko. Zachęcam Was do wypróbowania:-).

 

  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka koperku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • łyżka startego ostrego sera żółtego
  • łyżka masła
  • przyprawy: sól, pieprz

Ugotuj jajka na twardo, nie obieraj, tylko przekrój ostrym nożem na pół. Wydrąż tak, aby nie uszkodzić skorupki. Nie przejmuj się za bardzo tym, że i tak trochę skorupki się wykruszy, zwłaszcza po bokach. Najważniejsze, aby nie pękła na pół. Rozgnieć jajka w misce, dodaj posiekany szczypiorek oraz koperek, a także żółty ser oraz przyprawy. Tak przygotowaną, zwartą masą nadziewaj skorupki, obtocz górę w bułce i smaż na małym ogniu, na maśle, aż uzyskasz złoty kolor.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: