Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0710.20130

235

Dyniowe leczo

Dostałam w prezencie  6 ogromnych dyni i postanowiłam, że przygotuję leczo. Robiłam je  pierwszy raz i coś czuję, że nie ostatni. Leczo doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Zachęcam do spróbowania:-).

 

  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 20 dag dowolnej kiełbasy
  • 30 dag dyni
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 1 ogórek kwaszony
  • przyprawy: sól, pieprz, imbir, pietruszka

 

Zacznij od cebuli: pokrój ją w kostkę, roztop masło w garnku i wrzuć cebulę. Niech się poddusi ok. 5-10 minut. Następnie dorzuć suszone grzyby i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Dolej trochę wody. Pokrój dynię i ogórek w kostkę i również wrzuć do garnka. Pamiętaj o częstym mieszaniu. Całość będzie się dusić ok. 30 minut. Na koniec dobrze wszystko przypraw. Ja nie miałam akurat żadnych świeżych ziół, więc wrzuciłam suszoną pietruszkę. Do dania pasuje również świeża kolendra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: