Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2506.20180

25

Domowy sos tatarski

Jeżeli lubicie takie sosy do sałatek, kanapek czy innych dań, to warto przygotowywać je samemu w domu. Świeży sos tatarski można przechowywać w lodówce nawet kilka dni.

 

  • 2 ogórki korniszone
  • łyżka grzybków marynowanych
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • ½ cebuli
  • świeży szczypiorek
  • przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól

Wymieszaj w misce majonez z jogurtem naturalnym. Pokrój w bardzo drobną kostkę ogórki, grzybki i cebulę. Posiekaj dodatkowo przez chwilę wszystkie składniki na desce i dodaj do miski. Wymieszaj razem z posiekanym szczypiorkiem, solą oraz pieprzem. Najlepiej, aby wszystkie składniki trochę się „przegryzły”, więc sos będzie najlepszy po około dwóch godzinach.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: