Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2301.20180

430

Ciastka "Magdalenki"

Francuskie ciasteczka biszkoptowe...nie zachwyciły mnie, choć są, przyznaję, bardzo delikatne. Myślę, że następnym razem przygotuję do nich jakiś krem:-). Po kilku dniach świetnie smakują maczane w kawie lub herbacie.

 

  • 160 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 3 jajka, oddzielone żółtka od białek
  • 100 g roztopionego masła

Ubij białka na sztywną pianę, pod koniec dodaj cukier, partiami. Dodaj żółtka i ubij krótko, tylko do połączenia składników. Do masy wsyp przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie szpatułką. Na koniec wlej przestudzone masło, wymieszaj.

Wypełnij foremki ciastem do 3/4 wysokości i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 7 minut, jeżeli są to mini foremki oraz 12 minut, jeżeli foremki są normalnego rozmiaru.

*Przepis pochodzi ze strony: www.mojewypieki.com.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: