Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2401.20170

415

Ciasteczka czekoladowe z awokado i płatkami owsianymi

Ciasteczka czekoladowe z awokado? To możliwe i co więcej, bardzo dobre:-). Zdrowa przekąska dla dzieci i nie tylko. Dodatkowym plusem ciastek jest to, że można je przechowywać w pojemniku nawet dwa tygodnie.

 

  • 150 g dojrzałego awokado
  • 2 łyżki kakao                                                                                         
  • 20 g orzechów włoskich
  • ¾ szklanki cukru trzcinowego
  • 90 g płatków owsianych
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 100 gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • łyżeczka sody oczyszczonej

 

70 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź. Pozostałą część drobno posiekaj. Orzechy i płatki owsiane zmiksuj lub zmiel w młynku na drobny proszek. Przesyp go do miski, dodaj kolejno drobno posiekane awokado, sodę, jajka i ponownie zblenduj. Później dodaj również czekoladę, cukier, mąkę oraz kakao i wymieszaj dokładnie łyżką.

Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj na nią ciasto, formując okrągłe ciastka. Piecz je przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. Po upieczeniu ciastka można przechowywać w pudełku nawet dwa tygodnie. Na koniec posypałam ciastka odrobiną cukru pudru.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: