Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1803.20140

430

Carpaccio z ananasa z malinowym sosem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepis na ten znakomity, świeży deser pochodzi od Gordona Ramsaya. Świetna alternatywa dla weganów, ponieważ deser nie zawiera jajek.

  • 1 ananas
  • 10 dag malin (już po rozmrożeniu)
  • 1 owoc granatu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki cukru pudru

 

Wrzuć maliny do małego garnka, dolej pół szklanki wody, wsyp cukier i gotuj na małym ogniu, aż woda nieco odparuje. Później przetrzyj przez sitko, aby usunąć pestki. Podbij sos mąką, uzyskasz konsystencję rzadkiego kisielu. Przygotuj płaskie naczynie lub talerz, rozsmaruj 3 łyżki sosu na talerzu. Ananasa pokrój w bardzo cienkie plastry, po czym układaj ciasno na talerzu, na koniec polej całość pozostałym sosem malinowym i posyp pestkami granatu.

Deser świetnie smakuje tuż po przygotowaniu, ale jeszcze lepszy jest w momencie, jak już ananas nasiąknie nieco  sosem malinowym.

 

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: