Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0304.20160

815

Batoniki müsli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyszne i zdrowe batoniki müsli, doskonałe do chrupania dla dzieci i dorosłych:-). Poza tym, batoniki można długo przechowywać. Zdrowa pszenica z miodem, niskokaloryczne i wysokobłonnikowe płatki owsiane oraz chrupiące orzechy. To wszystko znajdziecie właśnie w tych batonikach:-)

  • 100 g pszenicy z miodem
  • 530 g (puszka) mleka skondensowanego
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 g rodzynek sułtańskich
  • 100 g orzechów włoskich lub laskowych
  • 300 g płatków owsianych
  • szczypta soli

Orzechy posiekaj, aby nie było zbyt dużych kawałków. Włóż wszystkie składniki do dużej miski. Mleko podgrzej krótko w garnku, żeby nie było takie gęste. Zalej mieszankę mlekiem, dodaj sól. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj, odstaw na 15-20 minut. W międzyczasie przygotuj blaszkę. Ja wykorzystałam dwie: 23*28, 30*12. Wyłóż blaszki papierem do pieczenia. Wymieszaj jeszcze raz dokładnie mieszankę, po czym przełóż ją do blaszek i wyrównaj. Piecz batoniki w temp. 130°C, przez 50 minut. Na ostatnie 5 minut zwiększ temp. do 150°C, żeby uzyskać bardziej złotobrązowy kolor batoników.

Po wyciągnięciu batoników odczekaj 15-20 minut, po czym pokrój je ostrym nożem na kwadraty lub prostokątny.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: