Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2403.20150

425

Barszcz ukraiński

Popularny barszcz ukraiński można przygotować z różnymi dodatkami. Jedni dodają do zupy kapustę, inni kukurydzę. Ja lubię dodawać do barszczu sporo warzyw oraz fasolę, koniecznie białą i dużą.

 

  • 4 czerwone buraki
  • 2 ziemniaki
  • 10 dag ugotowanej białej fasoli typu „Jaś”
  • litr bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 1 pietruszka
  • ½ jabłka
  • 1 marchewka
  • ½ szklanki zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • sok z cytryny
  • przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, 2-3 liście laurowe

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. To samo zrób również z jabłkiem. Wlej bulion do garnka, dorzuć do niego na początek buraczki, pogotuj ok. 5 minut, po czym dodaj pozostałe warzywa, dodaj ziele angielskie, liście laurowe i sól do smaku. Gotuj całość do miękkoścw i. Na koniec dodaj ugotowaną fasolę i gotuj jeszcze 2 minuty. Śmietanę rozprowadź z dwiema łyżkami zupy, po czy, wlej i wymieszaj. W razie konieczności dolej przegotowanej wody. Przypraw pieprzem.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: